Inteligentní moučník

Hodnocení receptu

Ingredience

8 vajec
150 g moučkového cukru
4 sáčky vanilkového cukru
150 g změklé hery nebo oleje
9 lžic polohrubé mouky
1 l mléka

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh.

Žloutky s cukrem rozšleháme do světlé husté pěny. Postupně přišleháme tuk, mouku a všechno mléko. Dobře vyšleháme dohladka. Vznikne velmi řídká hmota, do které opatrně vmícháme sníh z bílků. Jde to špatně, sníh má tendenci plavat na povrchu, musíme si s tím trochu pohrát.

Toto velmi řídké těsto nalijeme do hlubokého plechu nebo velké dortové formy. Vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení.

Formu vložíme do studené trouby a zapneme na 170°C. Hlídáme a od chvíle, kdy se trouba vyhřeje (zhasne kontrolka), pečeme 15 minut. Potom ztlumíme na 100°C a pečeme dalších 75 minut.

Po upečení necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Teprve potom krájíme.

Moučník je velmi zvláštní, těsto se samo rozdělí na tři vrstvy (viz foto).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 20:49:30 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři