Inteligentní moučník
Ingredience
8 vajec
150 g moučkového cukru
4 sáčky vanilkového cukru
150 g změklé hery nebo oleje
9 lžic polohrubé mouky
1 l mléka
Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s cukrem rozšleháme do světlé husté pěny. Postupně přišleháme tuk, mouku a všechno mléko. Dobře vyšleháme dohladka. Vznikne velmi řídká hmota, do které opatrně vmícháme sníh z bílků. Jde to špatně, sníh má tendenci plavat na povrchu, musíme si s tím trochu pohrát.
Toto velmi řídké těsto nalijeme do hlubokého plechu nebo velké dortové formy. Vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení.
Formu vložíme do studené trouby a zapneme na 170°C. Hlídáme a od chvíle, kdy se trouba vyhřeje (zhasne kontrolka), pečeme 15 minut. Potom ztlumíme na 100°C a pečeme dalších 75 minut.
Po upečení necháme vychladnout a uložíme na několik hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Teprve potom krájíme.
Moučník je velmi zvláštní, těsto se samo rozdělí na tři vrstvy (viz foto).
Podobné recepty:
Jablkový koláč ,
Velká třená bábovka,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Bábovka z cukety,
Bramborové řezy,
Pilinové řezy,
Bábovka z pudinku,
Vánočka - postup pletení,
Bábovka karamelová,
Vanilkové šneky,
Kočičí oči,
Chlebová bábovka,
Fešácký tvarohový koláč,
Duhový chlebíček,
Ořechová olejová buchta ,
Jednoduchý perník,
Vanilková bábovka z pekárny,
Perník od Terky,
Jablková buchta,
Čokomejlovky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.