Jogurtovo-jablkové řezy
Ingredience
korpus: 6 vajec
6 lžic moučkového cukru
1 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
dále: 500 ml bílého jogurtu
1 želatinový ztužovač za studena
vanilkový a moučkový cukr
rybízová marmeláda
jablečná hmota: 8 jablek
1 lžíce citronové šťávy
vanilkový a krystalový cukr
špetka skořice
2 zlaté klasy (nebo vanilkové pudinky)
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Jogurt podle chuti osladíme a smícháme se ztužovačem (podle návodu na sáčku). Naneseme rovnoměrně na korpus a necháme ztuhnout minimálně 2 hodiny v ledničce.
Jablka okrájíme, nahrubo nastrouháme a se 100 ml vody dáme vařit. Podle chuti osladíme, okořeníme skořicí (není nutné) a chvíli podusíme.
V 200 ml vody rozmícháme zlaté klasy a vlijeme do jablek. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou.
Za občasného míchání necháme vychladnout a jen mírně teplé rozetřeme na jogurtovou vrstvu. Dáme ztuhnout do ledničky.
Podobné recepty:
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Likérová bábovka,
Korunové koláčky,
Jednoduchá bublanina,
Pudinková bábovka,
Jablečné řezy,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Arašídová bábovka,
Korunové koláčky,
Maková stopadesátka,
Bábovka z pudinku,
Kaštanová bábovka,
Tvarohovo-maková bábovka,
Borůvkový koláč,
Mraveniště,
Čtvercový koláč,
Čokoládová bábovka,
Jablkové řezy,
Povidlový perník,
Voňaví zajíčci,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.