Jogurtovo-jablkové řezy

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
6 lžic moučkového cukru
1 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
dále: 500 ml bílého jogurtu
1 želatinový ztužovač za studena
vanilkový a moučkový cukr
rybízová marmeláda
jablečná hmota: 8 jablek
1 lžíce citronové šťávy
vanilkový a krystalový cukr
špetka skořice
2 zlaté klasy (nebo vanilkové pudinky)

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.

Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

Jogurt podle chuti osladíme a smícháme se ztužovačem (podle návodu na sáčku). Naneseme rovnoměrně na korpus a necháme ztuhnout minimálně 2 hodiny v ledničce.

Jablka okrájíme, nahrubo nastrouháme a se 100 ml vody dáme vařit. Podle chuti osladíme, okořeníme skořicí (není nutné) a chvíli podusíme.

V 200 ml vody rozmícháme zlaté klasy a vlijeme do jablek. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Podle potřeby můžeme dochutit cukrem a citronovou šťávou.

Za občasného míchání necháme vychladnout a jen mírně teplé rozetřeme na jogurtovou vrstvu. Dáme ztuhnout do ledničky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 20:59:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři