Moučník hrk-hrk

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
0,5 hrnku oleje
0,75 hrnku mléka
2 vejce
2 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
krém: 250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
2 malé plechovky mandarinek
1 pudink bez vaření Créme Olé vanilkový
na ozdobu: čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda

Postup

Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou. Přístě to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 18:21:22 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři