Moučník hrk-hrk
Ingredience
těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
0,5 hrnku oleje
0,75 hrnku mléka
2 vejce
2 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
krém: 250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
2 malé plechovky mandarinek
1 pudink bez vaření Créme Olé vanilkový
na ozdobu: čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda
Postup
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou. Přístě to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.
Podobné recepty:
Bábovka od staré tety,
Bílková bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Kokosový studený dort ,
Tvarohová roláda s hruškami,
Skorojogobella,
Pivní štrůdl,
Maková po babičce,
Střecha,
Medová bábovka,
Velikonoční propletenec,
Babiččin štrůdl,
Rychlá bábovka s olejem,
Bábovka s vůní perníku,
Čokoládové muffiny s broskví,
Nanukové řezy,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Jablkový koláč s griliáží,
Povidlový koláč s mandlemi,
Hrníčková bublanina,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.