Olejová buchta s čokoládou
Ingredience
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek hrubé mouky
4 vejce
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 lžička citronové kůry
100 g čokolády na vaření (nebo jiné)
2 - 4 lžíce pikantní marmelády
Postup
Obě mouky smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a nahrubo strouhanou polovinou čokolády. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou postupně vmícháme žloutky, druhou polovinu cukru, olej, mléko a mouku. Důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný). Upečeme dorůžova (200°C asi 15 minut). Povrch vychladlé buchty potřeme marmeládou a pocákáme rozpuštěným zbytkem čokolády.
Podobné recepty:
Chlebová bábovka,
Vafle bez vaflovače,
Broskvová buchta,
Mandlové dortíčky,
Bleskový koláč s jablky,
Jablkové řezy,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Rýžový pudink se skořicí,
Jahodové srdce,
Kočičí oči,
Gottovy rohlíčky,
Arašídová bábovka,
Podmáslová bábovka,
Drobenková buchta,
Kakaové řezy se šlehačkou,
Velikonoční mazance,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Bábovka čertíka Bertíka,
Frgále,
Celozrnný žitný perník,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.