Šlehačková buchta
Ingredience
3 vejce
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky citronového aroma
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, potom smetanu a aroma. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C, 15-20 minut).
Vychladlé nakrájíme a pocukrujeme.
Podobné recepty:
Americký koláč,
Osvěžující tvarohový koláč,
Velikonoční mazance,
Minišátečky,
Medovníkové řezy ,
Makovec,
Jablkový pudinkový dort,
Tvarohová bábovka s ovocem,
Tvarohovo-maková bábovka,
Jogurtová bábovka,
Drobenková buchta,
Mrkvová bábovka,
Křehký koláč s brusinkami,
Minišátečky,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Sladké mámení,
Makovo-tvarohová bábovka,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
Drobenková buchta,
Ananasová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.