Čokoládové muffiny s broskví
Ingredience
60 g másla
50 g moučkového cukru
2 vejce
50 g čokolády na vaření
50 ml mléka
1 vanilkový cukr
160 g hladké mouky
2 lžičky citronové nebo pomerančové kůry
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
broskvový kompot
Postup
Do misky dáme změklé máslo, moučkový cukr a celá vejce. Vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Do ušlehané pěny postupně zamícháme rozpuštěnou čokoládu (ne horkou!), mléko, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu či pomeranče. Nakonec vmícháme mouku. Je-li těsto příliš husté, přidáme ještě trochu mléka. Broskve scedíme a nakrájíme na kostičky. Důlky či formičky na muffiny vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do každého důlku dáme lžíci těsta, posypeme krájenými broskvemi, přikryjeme dalším těstem a posypeme zbytkem broskví. Pečeme asi 30 minut při 180°C. Hotové lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Kokosová bábovka,
Motýlci z kynutého těsta,
Linecký strouhaný koláč,
Bábovka bez žloutků,
Celozrnný perník,
Ořechový věnec,
Hruškový kynutý koláč,
Burákovník,
Perník,
Ananasové řezy s kokosem,
Bábovka čertíka Bertíka,
Písková bábovka,
Máslová bábovka,
Buchta s mandlemi,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Švestkový koláč se skořicí,
Jahodové srdce,
Kakaová roláda s tvarohem,
Oříšková roláda,
Jahodová Charlotte,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.