Jahodové pudinkové řezy
Ingredience
těsto: 5 vajec
200 g hladké mouky
180 g cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic oleje
pudink: 1 l mléka
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
5 lžic cukru
želé: 2 sáčky Dort - želé červené
5 lžic cukru
jahody
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dorůžova asi 15 minut. Necháme vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký nalijeme na vychladlý piškot. Na pudink naskládáme oprané jahody. Želé připravíme podle návodu na sáčku, po odstavení z plotny chvíli mícháme a až přestane být vařící, rovnoměrně rozlijeme na jahody. Necháme ztuhnout a dáme vychladit do ledničky.
Podobné recepty:
Tiramisu po česku,
Buchta Aleš,
Bábovka Margotka,
Tangové řezy,
Tvarohový dort,
Koláč den a noc,
Mandlové dortíčky,
Jednoduchý perník,
Šimláky z Polabí,
Čokoládový chlebíček se šlehačkou,
Bláznivý perník,
Burákovník,
Bábovka bez šlehání,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Cuketový táč,
Jablkové řezy,
Jablkové řezy,
Tvarohovo-maková bábovka,
Odpalované střapečky,
Roláda oříšková,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.