Jahodový moučník
Ingredience
těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: jahody
kousek čokolády
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme krémem, naskládáme jahody a po obvodu ozdobíme zbylým krémem. Malé hvězdičky krému nastříkáme i do mezer mezi jahody. Nakonec celý koláč lehce posypeme nastrouhanou čokoládou.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.
Podobné recepty:
Čokoládové muffiny s broskví,
Karamelové řezy s tvarohem,
Mandlová symfonie,
Tvarohová štola,
Alenčin tvarohový dortík,
Plněný slaný koláč ,
Pečený jahodový tvaroh,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Perník od Terky,
Babiččin perník,
Bábovka s vůní perníku,
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Třená klasika,
Trdelníčky,
Pařížská šlehačka,
Mrkvové minisušenky,
Tangové řezy,
Šlehačková bábovka 2,
Čokomejlovky,
Kefírová buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.