Jahodový moučník

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: jahody
kousek čokolády

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme krémem, naskládáme jahody a po obvodu ozdobíme zbylým krémem. Malé hvězdičky krému nastříkáme i do mezer mezi jahody. Nakonec celý koláč lehce posypeme nastrouhanou čokoládou.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:30:28 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři