Jahodový moučník
Ingredience
těsto: 2 vejce
70 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu
250 ml vody
2 lžíce rumu
125 g másla
dále: jahody
kousek čokolády
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme krémem, naskládáme jahody a po obvodu ozdobíme zbylým krémem. Malé hvězdičky krému nastříkáme i do mezer mezi jahody. Nakonec celý koláč lehce posypeme nastrouhanou čokoládou.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.
Podobné recepty:
Cuketový táč,
Bábovka od staré tety,
Dobrý závin,
Půlroční koláčky,
Muffinky s pomlázkou,
Koblihy,
Švestkový koláč se skořicí,
Bramborové řezy,
Řez Den a Noc ,
Vánoční perník,
Jablečné řezy,
Hraběnčiny řezy,
Střecha z BEBE sušenek ,
Osvěžující tvarohový koláč,
Jablečné řezy,
Švestkový koláč se skořicí,
Babiččin perník,
Celozrnné muffiny,
Křehké sýrové koláčky,
Olejová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.