Meruňkový koláč s tvarohem
Ingredience
těsto: 400 g polohrubé mouky
200 ml mléka
20 g kvasnic
70 g rozpuštěné hery
2 vejce
80 g cukru
špetka soli
náplň: 500 g tvarohu
2 vejce
2 vanilkové cukry
4 lžíce moučkového cukru
meruňky
drobenka: 5 lžic hrubé mouky
5 lžic moučkového cukru
5 lžic hery
Postup
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme vejce a tuk a nakonec kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby můžeme přidat trochu mouky. Necháme kynout 30 minut.
Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem. Drobenku připravíme promnutím všech surovin prsty. Polovinu vykynutého těsta dáme do koláčové formy nebo na plech (vymazat tukem nebo vyložit papírem na pečení) a rukama rozprostřeme po celé ploše (jde to dobře, kdyby se těsto lepilo - potřít ruce olejem). Na těsto rozetřeme polovinu tvarohu, na tvaroh naskládáme rozpůlené meruňky případně přidáme rybíz. Posypeme polovinou drobenky. Necháme ještě chvilku kynout a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 12 minut na 200°C). Stejným způsobem uděláme ještě jeden koláč z druhé poloviny surovin.
Podobné recepty:
Buchta z učebnice,
Čokooříškové bábovičky,
Olejovka s jablíčkem,
Tvarohová roláda s hruškami,
Moučník s limetkovou polevou ,
Švestkový koláč s mandlemi,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Prázdninová bublanina,
Kaštanová bábovka,
Písková bábovka,
Churros (čurros),
Kynutý jablečný závin,
Cuketová bábovka,
Zmrzlinová bábovka,
Meruňkový táč,
Osvěžující letní bábovka,
Mraveniště,
Bábovka Margotka,
Celozrnný žitný perník,
Krupicová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.