Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty moučníky » Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 3 vejce
100 g cukru krupice
1 lžíce oleje
150 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
dále: jahodová marmeláda
pudink z 200 ml mléka
půl sáčku vanilkového pudinku a 1 lžíce cukru
jahody
250 ml smetany ke šlehání (Rama Cremefine)
strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže

Postup

Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě.
Vychladlý korpus vrátíme do formy a potřeme marmeládou a polijeme pudinkem. Na pudink naskládáme kousky jahod a rozetřeme ušlehanou smetanu. Uhladíme a povrch posypeme čokoládou nebo čokoládovou rýží. Necháme vychladit a opatrně stáhneme ráfek.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 10:51:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři