Božský perník
Ingredience
3 hrnky hladké mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 a 1/2 hrnku cukru
1 vejce
2 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
1 lžíce marmelády
1 čokoládový pudinkový prášek
1 skořicový cukr
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( asi 30 minut při 180 - 190 °C). Vychladlý perník můžeme polít libovolnou polevou.
Těsta je hodně, takže je třeba použít velkou mísu a ten největší (radši hlubší) plech co máme. Při pečení ještě nabude do výšky.
Podobné recepty:
Segedínské tvarohové řezy,
Jahodové řezy,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Švestkový koláč se skořicí,
Nebe v hubě,
Tvarohové řezy s ovocem,
Legionářské řezy,
Třená klasika,
Sachr - muffiny,
Osvěžující tvarohový koláč,
Nugátový závin ,
Perník,
Bramborové řezy,
Vídeňská vařená bábovka,
Ořechové kornoutky bez pečení,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Kynutí šneci,
Ananasové řezy s kokosem,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
Perník s tvarohovou mřížkou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.