Povidlový perník
Ingredience
těsto: 400 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička sody
1 vrchovatá lžíce kakaa
200 g cukru
500 ml mléka
3 lžíce oleje
160 g švestkových povidel
hrst posekaných ořechů
dále: meruňková marmeláda
moučkový cukr na pocukrování
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechno ostatní a důkladně rozšleháme ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15 - 20 minut, zkoušíme špejlí. Upečený perník vodorovně rozkrojíme a uvnitř natřeme meruňkovou marmeládou. Složíme zpátky a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty:
Mandarinkové řezy,
Čokoládové suflé,
Fešácký tvarohový koláč,
Třešňová bublanina,
Kynutý kakaový závin,
Perník kynutý ve formě,
Kokosová kefírovka,
Perníková mlaskajda,
Kokosovník,
Vánoční perník,
Jablkový koláč bez mléka a vajec,
Be-be roláda,
Jahodové pudinkové řezy,
Bábovka s jablky a skořicí,
Perník,
Osvěžující letní bábovka,
Mřížkový linecký koláč,
Křehký tvarohový koláč,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Osvěžující tvarohový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.