Povidlový perník
Ingredience
těsto: 400 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička sody
1 vrchovatá lžíce kakaa
200 g cukru
500 ml mléka
3 lžíce oleje
160 g švestkových povidel
hrst posekaných ořechů
dále: meruňková marmeláda
moučkový cukr na pocukrování
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechno ostatní a důkladně rozšleháme ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15 - 20 minut, zkoušíme špejlí. Upečený perník vodorovně rozkrojíme a uvnitř natřeme meruňkovou marmeládou. Složíme zpátky a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty:
Nugátové řezy s rozinkami ,
Olejová buchta (jako třená),
Pudinková buchta s želatinou,
Mrkvová bábovka,
Sněhové lívanečky,
Tvarohová buchta od Jitule,
Kávové muffiny,
Čertovo hovínko,
Marcipánová kuřátka,
Zlatá rybka,
Důlkové koláčky ,
Pivní štrůdl,
Jablkový koláč s griliáží,
Bábovka z cukety,
Čokoládová bábovka,
Kynuté smetanové suky,
Obrácený koláč,
Jemelínský makovec,
Staročeská vánočka ,
Tvarohová zebra,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.