Povidlový perník
Ingredience
těsto: 400 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička sody
1 vrchovatá lžíce kakaa
200 g cukru
500 ml mléka
3 lžíce oleje
160 g švestkových povidel
hrst posekaných ořechů
dále: meruňková marmeláda
moučkový cukr na pocukrování
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechno ostatní a důkladně rozšleháme ručním elektrickým šlehačem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 15 - 20 minut, zkoušíme špejlí. Upečený perník vodorovně rozkrojíme a uvnitř natřeme meruňkovou marmeládou. Složíme zpátky a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty:
Řezy rafaelo ,
Cuketovo-kokosová buchta,
Ořechové mufinky ,
Buchta s tvarohem,
Meruňkový chlebíček,
Střecha z Be-be sušenek,
Sladké mámení,
Pudinkové košíčky,
Prosedlá buchta,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky! ,
Alenčin tvarohový dortík,
Čokoládová vejce se zmrzlinou ,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Křehká buchta s jablky,
Manželské šplhnutí,
Sváteční vařená bábovka,
Prima perník,
Písková bábovka,
Ananasová bábovka,
Míša řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.