Beleše
Ingredience
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
500 ml mléka
3 lžíce rozpuštěného másla
polohrubá mouka
špetka soli
Postup
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mléko, sůl a rozšleháme do pěny. Přidáme máslo a postupně přišleháváme mouku, aby vzniklo řídké tekuté těstíčko.
Belešník vymažeme sádlem a do důlků lžící naléváme těsto do tří čtvrtin. Vložíme do rozpálené trouby (cca 180°C) a pečeme dokud se beleše nenafouknou a lehce nezrůžoví.
Podobné recepty:
Povidlová kvítečka,
Pudinkové řezy od Kamily,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Prasátka,
Karamelová bábovka,
Muffiny kávové s mascarpone,
Čokoládová bábovka,
Škopíček plný rybiček,
Mandarinkové řezy,
Mandlové dortíčky,
Zajíci z kynutého těsta,
Koláč s cuketovými povidly,
Rychlé rohlíčky,
Kefírová buchta,
Rychlá olejová bábovka,
Muffiny hruškové,
Paví oko,
Borůvkový koláč,
Bábovka s jablky a skořicí,
Falešné sachr řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.