Beleše
Ingredience
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
500 ml mléka
3 lžíce rozpuštěného másla
polohrubá mouka
špetka soli
Postup
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mléko, sůl a rozšleháme do pěny. Přidáme máslo a postupně přišleháváme mouku, aby vzniklo řídké tekuté těstíčko.
Belešník vymažeme sádlem a do důlků lžící naléváme těsto do tří čtvrtin. Vložíme do rozpálené trouby (cca 180°C) a pečeme dokud se beleše nenafouknou a lehce nezrůžoví.
Podobné recepty:
Osvěžující tvarohový koláč,
Piškotová roláda,
Karamelové řezy s tvarohem,
Rýžový pudink se skořicí,
Makovec ,
Karamelové řezy,
Kolednické koláče,
Jahodové řezy,
Bábovka z pudinku,
Olejovka s jablíčkem ,
Opilý Bertík,
Cuketový táč,
Čokoládový dort Indián ,
Šneci s nutellou,
Tvarohový dort ,
Podzimní koláč,
Sváteční vařená bábovka,
Sváteční vařená bábovka,
Pletený závin,
Babiččin štrůdl,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.