Gottovy rohlíčky
Ingredience
500 g hladké mouky
250 g tuku Stella (nebo Omega)
250 ml šlehačky
povidla
Postup
Mouku dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný tuk a šlehačku. Promícháme. Až se šlehačka vsákne do mouky, vysypeme všechno na vál a rukama vypracujeme hladké těsto (je dost tuhé). Rozdělíme je na čtyři stejné části, každou vyválíme na kruhovou placku a rádýlkem rozkrájíme na osm výsečí. Každou potřeme povidly a od širší strany smotáme do rohlíčku, který trochu zahneme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 15 minut při 200°C. Upečené rohlíčky pocukrujeme.
Podobné recepty:
Šlehačková buchta,
Prosedlá buchta,
Gottovy rohlíčky,
Kakaová roláda s tvarohem,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Jablkové řezy,
Jablková bábovka,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Tvarohové muffiny,
Skořicová hrnková bábovka,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Štrůdl z piva ,
Makovník,
Bábovka mnoha chutí,
Mrkvové minisušenky,
Madlenky,
Drobenková buchta,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Pudinkové kostky od Irči,
Olejová buchta s čokoládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.