Madlenky
Ingredience
330 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
4 vejce
170 g jemného krystalu
170 g rozpuštěného vlahého tuku (máslo, hera)
2 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
nastrouhaná kůra z 1 citronu nebo pomeranče
Postup
Z vajec a cukru ušleháme pevnou světlou pěnu, trvá to asi 10 minut. Zamícháme do ní šťávu a kůru z citronu nebo pomeranče. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuk. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Naplníme formičky do 2/3, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme dorůžova asi 20 minut. Do těsta můžeme přidat rozinky. Používají se formičky na velké medvědí tlapky nebo košíčky na muffiny. Kovové formičky je třeba vymazat tukem.
Tato dávka by měla být na 24 kousků, mě to ale vyšlo jenom na 12, asi jsem je udělala moc velké (klasický "dvanáctidůlkový" plech na muffiny), i tak jsou dobré.
Podobné recepty:
Tvarohové miništoličky,
Zlatá rybka,
Tiramisu po česku,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Půlroční koláčky,
Pečený jahodový tvaroh,
Trhanec podle Lucie,
Tvarohovo-višňový závin,
Bábovka bez žloutků,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Rozpeky,
Bábovka od staré tety,
Ořechový koláč s marmeládou,
Kolednické koláče,
Dobrý závin,
Velká třená bábovka,
Likérové řezy,
Oříšková roláda,
Jahodový moučník,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.