Tvarohové suflé
Ingredience
250 g tvarohu
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 hrnek jahod
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Postup
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.
Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.
Podobné recepty:
Máslová bábovka,
Perník s kukadly ,
Hraběnčiny řezy,
Medová bábovka s jablky,
Laciná Václavova bábovka,
Pestrý koláč ,
Jahodové řezy,
Buchta s podmáslím ,
Vanilkový oblak,
Kakaová roláda s tvarohem ,
Linecký strouhaný koláč,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Be-be roláda,
Višně v kakaovém krému ,
Tažená kynutá buchta,
Koláč válečný,
Kynuté smetanové suky,
Šolíčky s borůvkami,
Podmáslové muffiny s broskví,
Oříškové ruličky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.