Tvarohové suflé
Ingredience
250 g tvarohu
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 hrnek jahod
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání
Postup
Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.
Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu.
Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku.
Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.
Podobné recepty:
Vanilkové řezy Vysočina,
Jablkový pudinkový dort,
Bábovka čertíka Bertíka,
Bílková bábovka s ovocem,
Povidlový koláč s mandlemi,
Osvěžující letní bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Celozrnný perník,
Tvarohovo-višňový závin,
Bábovka bez žloutků,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Ananasové řezy,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Sladké mámení,
Jogurtové muffiny,
Tvarohové suflé,
Bábovka kominíček,
Kávové muffiny,
Jemelínský makovec,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.