Voňaví zajíčci
Ingredience
300 ml mléka
560 g hladké mouky
1 vejce
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g změklého másla (použila jsem heru)
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
1 lžička skořice
1 vejce na potření
Postup
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme spirálu jako tělíčko zajíce, malý oválek do poloviny rozřízneme - hlava s ušima (viz foto), z malé kuličky uděláme ocásek. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200°C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.
Podobné recepty:
Bábovka kominíček,
Jemný ovocný moučník,
Vlnky,
Cukrové motánky,
Pudinková buchta,
Dvoubarevný rybízový koláč,
Hraběnčiny řezy,
Koláč z cukety,
Be-be roláda,
Zmrzlinová bábovka,
Pilinové řezy,
Rychlý meruňkový koláč,
Rumový moučník,
Pečený jahodový tvaroh,
Tvarohovo-pudinkové řezy,
Kokosovník,
Tažená kynutá buchta,
Tvarohová zebra,
Paví oko,
Ořechová olejová buchta ,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.