Hraběnčiny řezy
Ingredience
těsto: 600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
380 g tuku (máslo nebo hera)
5 žloutků
dále: cca 800 g jablek
1 vanilkový pudinkový prášek
skořicový cukr
100 g čokolády
5 bílků
2-3 lžíce moučkového cukru
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.
Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení.
Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu.
Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou.
Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka.
Vytáhneme těsto z mražáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.
Podobné recepty:
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Perník s kukadly ,
Koblihy z trouby,
Karamelová bábovka,
Obrácený koláč,
Perník od Terky,
Ovocný želé dortík ,
Banánová bábovka,
Rychlý švestkový koláč,
Olejová bábovka,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Inteligentní moučník,
Lískooříškové řezy,
Kávové muffiny,
Prázdninová bublanina,
Jablková bábovka,
Osvěžující letní bábovka,
Broskvičky,
Tažená kynutá buchta,
Piškotová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.