Jablkový koláč s griliáží

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 200 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 lžíce krystalového cukru
2 vejce
125 ml mléka
100 g hery
1 lžíce citronové šťávy
tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu
5 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový pudinkový prášek
asi 5 lžic mléka
dále: 6-8 jablek
4 lžíce meruňkové marmelády
griliáž (koupíme hotovou)

Postup

Smícháme všechny sypké suroviny na těsto. Přidáme vejce, rozpuštěnou heru, citronovou šťávu, mléko a vařečkou vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu. Necháme v teple přikryté utěrkou kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Zatím připravíme náplň důkladným promícháním všech surovin. Marmeládu rozvaříme s troškou vody (množství podle hustoty marmelády), aby šla snadno roztírat.
Vykynuté těsto vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení a rukama potřenýma olejem roztáhneme po celém plechu. Na těsto natřeme tvarohovou náplň a poklademe ji plátky oloupaných jablek. Vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C a pečeme asi 20 minut. Hned po vytažení z trouby potřeme povrch rozvařenou marmeládou a posypeme griliáží. Necháme vychladnout.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 13:52:54 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři