Pečený jahodový tvaroh
Ingredience
300 g čerstvých jahod
250 g nízkotučného tvarohu
2 špetky skořice
2 lžíce cukru
2 vejce
šťáva z půlky citronu
2 lžíce teplé vody
máslo na vymazání formy
Postup
Omyté jahody rozkrájíme na poloviny a zakápneme citronovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V misce rozmícháme tvaroh se žloutky, cukrem a skořicí. Přidáme 2 lžíce teplé vody a důkladně promícháme.
Zlehka vmícháme jahody a sníh. Přelijeme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 220°C.
Podáváme vychladlé ozdobené lístkem meduňky.
Podobné recepty:
Hrušková bábovka,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Krém na sušenky BE-BE,
Makové muffiny,
Osvěžující tvarohový koláč,
Tatrankové řezy,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Sváteční vařená bábovka,
Linecký strouhaný koláč,
Zajíc celý perníkový,
Celozrnný žitný perník,
Půlroční koláčky,
Honzova vánočka,
Mřížkový koláč s marmeládou,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Krupicová bábovka,
Mandlové s čokoládou,
Čokoládový ježek ,
Tvarohové miništoličky,
Rybízový moučník s tvarohem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.