Prosedlá buchta
Ingredience
4 vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
náplň: 500 g tvarohu
2 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
podle potřeby mléko
povidla
trochu rumu
trochu skořice
Postup
Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.
Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem, a do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (nebo kousek ovoce). Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 25 minut (zkusíme špejlí).
Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.
Podobné recepty:
Řezy z listového těsta,
Bábovka mnoha chutí,
Plněný slaný koláč ,
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ,
Čokosová bábovka,
Jahodový koláč,
Zamotané koláče,
Anglické suchárky,
Inteligentní moučník,
Ananasová bábovka,
Ořechové mufinky ,
Bábovka s jablky a skořicí,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Řezy Nescafé,
Mandlové muffiny,
Šimláky z Polabí,
Nebeská Máňa,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Křehké rohlíčky z Claudie,
Sladké mámení,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.