Tažená kynutá buchta
Ingredience
těsto: 400 - 450 g polohrubé mouky
špetka soli
200 ml teplého mléka
8 lžiček krystalového cukru
30 g čerstvých kvasnic
150 ml oleje
1 vejce
dále: 500 g tvarohu
4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
2 lžičky citronové kůry
2 žloutky
jahody
drobenka
Postup
Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme olej, celé vejce a vzejitý kvásek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Pak je vyklopíme na plech potřený olejem a naolejovanýma rukama roztáhneme po celém plechu. Na polovinu těsta naneseme tvaroh rozmíchaný s cukrem, kůrou a žloutky. Přiklopíme polovinou bez tvarohu a toto znovu roztáhneme naolejovanýma rukama na celý plech. Poklademe libovolným ovocem (jahody, rybíz, třešně, meruňky,....) a posypeme drobenkou. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak upečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C (cca 20 minut).
Uvedená množství surovin jsou orientační, nikdy je nevážím (přiměřeně, přiměřeně). Těsto musí být o něco řidší než na buchty.
Podobné recepty:
Švestkový koláč s mandlemi,
Be-be roláda,
Zajíc celý perníkový,
Tažená kynutá buchta,
Koláč z cukety,
Tvarohový koláč (nízkokalorický),
Celozrnný žitný perník,
Bílková bábovka s ovocem,
Pudinkové řezy od Kamily,
Prosedlá buchta,
Rybízový moučník s tvarohem,
Krupicové flameri s čokoládou,
Míša řezy ,
Domácí marlenka,
Meruňková bublanina,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Krupicová bábovka,
Sněhové lívanečky,
Buchta s podmáslím ,
Frgále,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.