Tvarohové miništoličky
Ingredience
150 g hladké mouky
100 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
50 g rozpuštěného másla
50 g rozinek
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce sekaných mandlí
1 lžíce strouhané pomerančové kůry
rum na zalití rozinek
dále: máslo a moučkový cukr
Postup
Do misky dáme tvaroh, cukr, kůru, máslo a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva, skořici, rozinky namočené v rumu, mandle a vypracujeme těsto. Rozpůlíme a z každé půlky vyválíme dlouhého "hada". Přejedeme ho válečkem, aby se zploštil, nakrájíme na malé kousky a přehnutím vytvoříme štoličky. Upečeme při 200°C, cca 15 minut, dorůžova. Ještě teplé namáčíme po jedné do rozpuštěného másla a obalujeme v moučkovém cukru. Uložíme do krabice, nejlepší jsou za tři dny (říkal pan Babica, u nás asi tak dlouho nevydrží).
Podobné recepty:
Kynutý adventní věnec,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Karamelová bábovka,
Máslová bábovka,
Zajíc celý perníkový,
Mandlové s čokoládou,
Moravské koláče babičky Růženy - 6 koláčů,
Hraběnčiny řezy,
Bábovka mnoha chutí,
Piškotová roláda,
Legionářské řezy,
Linecký strouhaný koláč,
Kokosová kefírovka,
Maková stopadesátka,
Meruňková buchta,
Sladká volská oka,
Meruňkový chlebíček,
Bábovka karamelová,
Mandlové dortíčky,
Jablková buchta,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.