Babiččin štrůdl

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 600 g hladké mouky
3 vejce
200 g rozpuštěného vlahého másla
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce octa
7 lžic vlažné vody
náplň: strouhanka
strouhaná jablka
skořicový cukr
případně rozinky nebo ořechy

Postup

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme všechno ostatní a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na tenký plát, lehce posypeme prosátou strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Můžeme přidat rozinky nebo sekané či mleté ořechy a zavineme. Upečeme dorůžova (všechny tři záviny se vlezou na plech).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 14:14:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři