Babiččin štrůdl
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky
3 vejce
200 g rozpuštěného vlahého másla
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 lžíce octa
7 lžic vlažné vody
náplň: strouhanka
strouhaná jablka
skořicový cukr
případně rozinky nebo ořechy
Postup
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme všechno ostatní a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na tenký plát, lehce posypeme prosátou strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Můžeme přidat rozinky nebo sekané či mleté ořechy a zavineme. Upečeme dorůžova (všechny tři záviny se vlezou na plech).
Podobné recepty:
Rozpeky,
Drobenkový koláč s ovocem,
Briošky,
Americký koláč,
Tvarohovo-višňový závin,
Hraběnčiny řezy,
Tvarohové suflé,
Segedínské tvarohové řezy,
Sypaná buchta,
Povidlový koláč s mandlemi,
Bretaňský koláč,
Vánočka - postup pletení,
Broskvové řezy,
Domažlický koláč ,
Mraveniště,
Jablkový koláč s rozinkami,
Makovec,
Paví oko,
Kokosové muffiny,
Křehký tvarohový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.