Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Čokomejlovky,
Mramorovaná bábovka,
Bábovka bez žloutků,
Tažený závin,
Trojbarevný kokosový řez ,
Marcipánová kuřátka,
Oříškové ruličky,
Tvarohovo-višňový závin,
Ananasová bábovka,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Jablečné řezy,
Madlenky,
Jablečná roláda,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Střecha,
Sváteční vařená bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Drobenkový koláč s ovocem,
Ananasová bábovka,
Ananasová psaníčka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.