Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Sladké mámení,
Linecké řezy s jablky,
Kynutý jablečný závin,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Ořechový věnec,
Mléčný řez,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Bábovka bez žloutků,
Rozpíčky Káji Maříka,
Perník z cukety,
Libuščiny vdolečky,
Povidlový perník,
Majonézová bábovka,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Jahodové srdce,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Osvěžující tvarohový koláč,
Šátečky s pudinkem a čokoládou,
Cuketová povidla,
Mandlové dortíčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.