Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Pudinkové be-be řezy,
Křehký tvarohový koláč,
Bábovka mnoha chutí,
Pudinkové kostky od Irči,
Velká třená bábovka,
Třený koláč s drobenkou ,
Jahodový zákusek ,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Tvarohovo-jahodový dort,
Velké koláče,
Ořechové rohlíčky,
Vlnky,
Trdelníčky,
Švestkový koláč s mandlemi,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Drobenkový koláč s ovocem,
Jahodové srdce,
Ovocný koláč,
Plněné taštičky,
Tvarohovo-krupicový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.