Pivní štrůdl
Ingredience
350 g hladké mouky
125 g hery
150 ml piva
jablka
skořicový cukr
strouhanka
rozinky
hrst ořechů
Postup
Heru necháme rozpustit a do horké nalijeme pivo. Tuto směs vlijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou část rozválíme na tenko, posypeme prosátou strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem, mletými nebo nahrubo posekanými ořechy, rozinkami a zavineme. Upečeme dorůžova (190°C asi 30 minut). Hotový štrůdl po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
Sladký bochánek z pekárny,
Sněhové lívanečky,
Vánočka,
Perník z pekárny,
Třená klasika,
Dunajské vlny,
Tiramisu po česku,
Bramborové taštičky s povidly,
Povidlový koláč s mandlemi,
Prázdninová bublanina,
Křehká buchta s jablky,
Tvarohové řezy s ovocem,
Koblihy z trouby,
Kefírová bábovka,
Podmáslová bábovka,
Helenské rohlíčky,
Medové řezy,
Podzimní koláč,
Jahodové řezy,
Tvarohové knedlíky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.