Bramborové řezy
Ingredience
těsto: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
200 g hladké mouky
krém: 250 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaového prášku
4 lžíce rumu
600 g brambor uvařených ve slupce
šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
1 vanilkový cukr
1 lžičky instatní kávy (prášek)
dále: rum
meruňková marmeláda
nastrouhaná hořká čokoláda
Postup
Připravíme těsto na dortový korpus a rozetřeme na velký plech. Upečeme (200°C, 8-10 minut) a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme kakao a rum a nakonec po částech vychladlé oloupané najemno nastrouhané brambory.
Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a na ni rovnoměrně rozetřeme krém.
Připravíme jogurtovou šlehačku, do které na závěr zašleháme kávu.
Šlehačku rozetřeme na krém, posypeme strouhanou čokoládou a uložíme do ledničky.
Po ztuhnutí nakrájíme na řezy.
Podobné recepty:
Broskvové řezy,
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ,
Bábovka z vaječného likéru,
Loterijní buchtičky,
Makovky,
Perník kynutý ve formě,
Tažená kynutá buchta,
Mraky,
Kynutá čokoládová bábovka,
Žravé řezy,
Dobrý závin,
Sladký chléb z Vidic,
Rozkvetlá bábovka,
Dvoubarevný chlebíček,
Fešácký tvarohový koláč,
Bláznivý perník,
Pudinková buchta,
Makovec ,
Tvarohová bábovka,
Vatikánský chléb štěstí,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.