Čokoládový mls
Ingredience
3 vejce
100 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
120 g hořké čokolády
200 g másla
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
šlehačka na ozdobení (není nutná)
Postup
Čokoládu rozlámeme na kousky a ve vodní lázni necháme rozpustit (nebo v mikrovlnce). Do teplé rozpuštěné čokolády dáme na kousky pokrájené máslo, necháme ho též rozpustit a promícháme. Do šlehací misky rozklepneme celá vejce, přidáme cukr a společně vyšleháme do husté světlé pěny. Pak vmícháme čokoládu s máslem, jogurt nebo smetanu a nakonec po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme do menšího vyššího plechu (asi poloviční velikosti oproti klasickému) nebo do větší dortové formy. Pomalu upečeme (40 minut při 180°C). Vychladlý korpus vodorovně rozřízneme, potřeme marmeládou, složíme zpátky a polijeme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí polevy krájíme na řezy. Můžeme ozdobit šlehačkou.
Podobné recepty:
Bramborové šátečky,
Lívance,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Perník s tvarohovou mřížkou,
Linecké řezy s jablky,
Bábovka mnoha chutí,
Celozrnný žitný perník,
Meruňkové řezy,
Rozpeky,
Koblihy z trouby,
Krupicoví sněhuláci,
Pařížská šlehačka,
Nutella kremrolky,
Medové řezy,
Olejovka s jablíčkem ,
Koláč s cuketovými povidly,
Šolíčky s borůvkami,
Tvarohové suflé,
Vanilkový oblak,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.