Jahodovo-banánové řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
1 lžíce kakaového prášku
jahodová náplň: 300 g smetany ke šlehání
100 g jahodového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
banánová náplň: stejná, jenom místo jahodového zeesanu banánový
dále: rum
80 g hořké čokolády
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).
Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V jiné míse rozšleháme metličkou zeesan s vodou a postupně přidáme smetanu. Společně ušleháme dotuha.
Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem. Rovnoměrně roztřeme jahodovou náplň. Pak připravíme banánovou a rozetřeme na jahodovou. Nakonec hustě posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Podobné recepty:
Tiramisu po česku,
Jahodové pudinkové řezy,
Rychloperník,
Perníkové muffiny,
Loupáčky z pekárny,
Karamelová bábovka,
Bábovka z majonézy,
Dvoubarevný chlebíček,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Nekynuté řezy,
Litý koláč s tvarohem,
Pečený jahodový tvaroh,
Kynutý adventní věnec,
Buchty s povidly,
Pudinková bábovka,
Bábovka karamelová,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Mraky,
Rybízový moučník s tvarohem,
Medová bábovka s jablky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.