Jahodovo-banánové řezy
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
1 lžíce kakaového prášku
jahodová náplň: 300 g smetany ke šlehání
100 g jahodového zeesanu
100 ml vody
1 vanilkový cukr
banánová náplň: stejná, jenom místo jahodového zeesanu banánový
dále: rum
80 g hořké čokolády
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).
Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V jiné míse rozšleháme metličkou zeesan s vodou a postupně přidáme smetanu. Společně ušleháme dotuha.
Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem. Rovnoměrně roztřeme jahodovou náplň. Pak připravíme banánovou a rozetřeme na jahodovou. Nakonec hustě posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Podobné recepty:
Punčové řezy pro začátečníky,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Karamelové řezy s tvarohem,
Tvarohovo-maková bábovka,
Kynutý adventní věnec,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Buchta s mandlemi,
Bábovka bez vajec a bez mléka,
Koláč s cuketovými povidly,
Jahodové řezy,
Perníková bábovka,
Pečený jahodový tvaroh,
Valašské frgále,
Obyčejné buchty,
Šlehačková bábovka 2,
Tvarohovo-višňový závin,
Vídeňská vařená bábovka,
Švestkový koláč,
Čokoládové muffiny,
Dvoubarevný chlebíček,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.