První zeesanový pokus

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
300 g hladké mouky
2 lžíce kakaového prášku
8 lžic oleje
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
višňový gel (cca 8 lžic)
rum
strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže

Postup

Podle základního receptu upečeme korpus na malém hlubším plechu nebo v dortové formě (použila jsem čtvercovou 30x30 cm).
Vychladlý korpus jednou vodorovně rozřízneme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně prošleháme.
Dolní část korpusu podle chuti pokropíme rumem a potřeme vrstvou višňového gelu. Na gel natřeme většinu zeesanové šlehačky a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Zbytkem šlehačky potřeme povrch moučníku a posypeme strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 15:15:00 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři