První zeesanový pokus
Ingredience
korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
300 g hladké mouky
2 lžíce kakaového prášku
8 lžic oleje
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
višňový gel (cca 8 lžic)
rum
strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže
Postup
Podle základního receptu upečeme korpus na malém hlubším plechu nebo v dortové formě (použila jsem čtvercovou 30x30 cm).
Vychladlý korpus jednou vodorovně rozřízneme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně prošleháme.
Dolní část korpusu podle chuti pokropíme rumem a potřeme vrstvou višňového gelu. Na gel natřeme většinu zeesanové šlehačky a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Zbytkem šlehačky potřeme povrch moučníku a posypeme strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.
Podobné recepty:
Bábovka z vaječného likéru,
Legionářské řezy,
Bílkový chlebíček s kokosem,
Mraky,
Broskvové řezy,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Tvarohové koláčky,
Miňonková bábovka,
Duhový chlebíček,
Churros (čurros),
Rychloperník,
Rychlá olejová bábovka,
Bábovka z pudinku,
Rozkvetlá bábovka,
Sachr - muffiny,
Mřížkový koláč s marmeládou,
Rozpíčky Káji Maříka,
Čokoládový dort Indián ,
Medovníkové řezy ,
Kokosový studený dort ,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.