Čokoládový dezert pokušení
Ingredience
250 g čokolády na vaření
125 g másla na kostičky
2 kelímky šlehačky
200 g čajových sušenek
200 ml rumu nebo griotky
Čas přípravy
20 minut
Postup
Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny. Čokoládu roztavte v misce postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou, přidejte máslo a promíchejte. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Dvě třetiny šlehačky vyšlehejte dotuha a postupně zatřete k čokoládě. Několik sušenek namočte v alkoholu, položte na dno formy a přelijte čokoládou. Takto postupujte dál; poslední vrstvu by měli tvořit sušenky. Ty namáčejte postupně - jinak by se příliš nasákly a zbytečně by se vám drobily. Formu přetáhněte alobalem, zatižte a nechte aspoň 4 hodiny ale klidně i přes noc v chladu - nemrazit.
Podobné recepty:
Nepečený ovocný dort ,
Mrkvový ananasovník,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Bílková bábovka,
Chodské koláče - 8-10 koláčů,
Jablečné řezy,
Ořechový koláč s marmeládou,
Míša řezy ,
Linecký strouhaný koláč,
Bábovka od staré tety,
Bábovka z pudinku,
Žloutkové řezy,
Helenské rohlíčky,
Koblihy z trouby,
Karamelové řezy s tvarohem,
První zeesanový pokus,
Kokosovo-oříškové muffiny,
Lehký vánek,
Jablkové řezy,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.