Čokoládový ježek
Ingredience
3 vejce
175 g cukru
3 lžíce rumu
1 balíček vanilkového cukru
1 špetka soli
3 žloutky
200 g polohrubé mouky
150 g měkkého másla
3 lžíce kakaa
3 lžíce moučkového cukru
50 g půlených mandlí
100 g čokoládové polevy
Čas přípravy
90 minut
Postup
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100 g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh z bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte. Pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné plátky. Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a ježka opět sestavte. Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do ježka zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou.
Podobné recepty:
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Motýlci z kynutého těsta,
Medová bábovka s jablky,
Ananasová bábovka,
Zmrzlinová bábovka,
Kynuté smetanové suky,
Tvarohové suflé,
Bublanina s čokoládou,
Koláč s cuketovými povidly,
Sváteční vařená bábovka,
Nekynuté řezy,
Madlenky,
Kokosová bábovka,
Krupicová bábovka,
Mrkvová bábovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Citronová buchta,
Jahodový moučník,
Tiramisu po česku,
Kynutá čokoládová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.