Jahodový zákusek
Ingredience
200 g krystalového cukru
1 dcl oleje
1 dcl vody
1 kypřící prášek
4 vejce
200 g polohrubé mouky
Náplň: 3 vanilkové pudinky
12 dcl kompotových jahod
2 vanilínové cukry
3 pol. lžíce krystal. cukru
Na ozdobu
2 dcl smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
Čas přípravy
75 minut
Postup
Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem. Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stálého míchání. Polo vychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto
Podobné recepty:
Tvarohovo-maková bábovka,
Kokosová bábovka,
Koláč s cuketovými povidly,
Mrkvová bábovka,
Tvarohová kakaová bábovka,
Domácí marlenka,
Tvarohovo-jahodový dort,
Jablkový koláč s griliáží,
Bramborové řezy,
Bábovka od Vlasty,
Jablková bábovka,
Zlatá rybka,
Bábovka z majonézy,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Oříšková roláda,
Zajíci z kynutého těsta,
Bábovka s vůní perníku,
Frgále hruškové,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Bábovka z majonézy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.