Jahodový zákusek
Ingredience
200 g krystalového cukru
1 dcl oleje
1 dcl vody
1 kypřící prášek
4 vejce
200 g polohrubé mouky
Náplň: 3 vanilkové pudinky
12 dcl kompotových jahod
2 vanilínové cukry
3 pol. lžíce krystal. cukru
Na ozdobu
2 dcl smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
Čas přípravy
75 minut
Postup
Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem. Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stálého míchání. Polo vychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto
Podobné recepty:
Mléčný řez,
Meruňkové čtverce s tvarohem,
Bábovka se sojovým sukem,
Tvarohový dort,
Minimuffky z belešníku,
Mramorovaná bábovka,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Švestkový koláč s mandlemi,
Třená bábovka,
Jogurtová buchta,
Perník z cukety,
Smažené placičky,
Řezy z listového těsta,
Paví oko,
Bábovka čertíka Bertíka,
Pudinkové košíčky,
Drobenková buchta,
Mazanec,
Bábovka mnoha chutí,
Vanilkové buchty s čokoládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.