Koblihy plněné mákem

Hodnocení receptu

Ingredience

400 ml mléka
30 g droždí
80 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
1 vejce
4 lžíce rumu
sůl
olej na smažení

náplň: 100 ml mléka
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g mletého máku
1/2 lžičky skořice

Čas přípravy

45 minut

Postup

Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosejeme se špetkou soli do mísy, přidáme vejce, rum, zbylý cukru, vlažné mléko a vzešlý kvásek. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 40 minut kynout. Připravíme si náplň: Mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a mák. Povaříme asi minutu a necháme vychladnout. Nakonec ochutíme skořicí. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 5 mm a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého dáme lžičku makové náplně, zabalíme a v ruce vytvarujeme kulatý koblížek. Necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Koblihy smažíme v hodně rozehřátém tuku z obou stran. Na savém papíře je necháme okapat a nakonec pocukrujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři