Koblihy plněné mákem
Ingredience
400 ml mléka
30 g droždí
80 g moučkového cukru
500 g polohrubé mouky
1 vejce
4 lžíce rumu
sůl
olej na smažení
náplň: 100 ml mléka
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g mletého máku
1/2 lžičky skořice
Čas přípravy
45 minut
Postup
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. Mouku prosejeme se špetkou soli do mísy, přidáme vejce, rum, zbylý cukru, vlažné mléko a vzešlý kvásek. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 40 minut kynout. Připravíme si náplň: Mléko s cukrem přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a mák. Povaříme asi minutu a necháme vychladnout. Nakonec ochutíme skořicí. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 5 mm a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého dáme lžičku makové náplně, zabalíme a v ruce vytvarujeme kulatý koblížek. Necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Koblihy smažíme v hodně rozehřátém tuku z obou stran. Na savém papíře je necháme okapat a nakonec pocukrujeme.
Podobné recepty:
Cuketovo-ořechová bábovka,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Mřížkový koláč s jablky,
Šlehačková bábovka 1,
Trdelníčky,
Jahodové pudinkové řezy,
Brusinková bábovka,
Pletený závin,
Tvarohová zebra,
Bábovka se sojovým sukem,
Valašské frgále,
Frgále,
Mazanec,
Marcipánová kuřátka,
Křehký koláč s brusinkami,
Vánočka trochu jinak,
Mraky,
Povidlová kvítečka,
Rozpíčky Káji Maříka,
Vanilkový oblak,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.