Řez Den a Noc
Ingredience
5 žloutků
250g cukru moučka
250g tuku
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 dcl mléka
z 5 bílků sníh
5dkg ořechů
2dkg kakaa
Poleva:
1 čokoláda na vaření
10 dkg másla
Čas přípravy
90 minut
Postup
5 žloutků utřeme s práškovým cukrem, poté přidáme tuk, mléko a mouku kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, nakonec umícháme sníh z 5 bílků a přidáme do těsta. Těsto rozdělíme na 2 díly do jednoho dílu přidáme 5 dkg ořechů a do druhého dílu 2dkg kakaa. Na plech nalijeme nejprve světlé těsto a pak tmavé. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 150 stupňů. Po upečení buchtu polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme umíchali z jedné čokoládové tabulky na vaření a 10 dkg másla.Přeji dobrou chuť !
Podobné recepty:
Karamelová bábovka,
Tvarohová zebra,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Tvarohové suflé,
Velikonoční propletenec,
Ovocný koláč - rychlovka,
Nutellové muffiny,
Povidlový perník,
Pudinková bábovka,
Ořechovo-karamelové řezy,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Šátečkové koláčky,
Moučník s ořechovou krustou,
Hrušková bábovka,
Helenské rohlíčky,
Stříhané buchty,
Kaštanová bábovka,
Bábovka se sojovým sukem,
Bábovka s kokosem a čokoládou,
Třešňová bublanina,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.