Velikonoční karamelový dort

Hodnocení receptu

Ingredience

1 lžíce instantní kávy
2 lžíce kakaa holandského typu
225 g změklého másla
180 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
3 vejce
2 lžíce tekutého medu
200 g hladké mouky
2 sáčky prášku do pečiva
4 lžíce mléka
4 sáčky karamel po 90 g
hrst čokoládových vajíček

Čas přípravy

80 minut

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160. Kulatou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a dno vyložte pačícím papírem. Kávu a kakao smíchejte se 2 lžícemi horké vody. 175 g másla vyšlehejte dohladka s cukrem krupice, vejci, medem, moukou, kakaovou kašičkou a 2 lžícemi mléka. Těsto vlijte do formy. Karamely z jednoho sáčku nakrájejte na kousky a nasypte na těsto. Vložte do trouby a pečte asi 55 minut. Nechte korpus vychladnout. Zbylé karamely, máslo a mléko rozpusťte za stálého míchání na hladkou směs. Odstavte a vmíchejte moučkový cukr. Až poleva trochu zchladne, nalijte ji na korpus. Ozdobte např. vajíčky a nechte ztuhnout.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři