Višňový závin
Ingredience
250 g hladké mouky
špetka soli
5 lžic vody
1 lžíce oleje
1 žloutek
1 dl zakysané smetany
žloutek nebo tuk na potření
náplň: višně
3 lžíce másla
7 lžic strouhanky
3 lžíce mletých vlašských ořechů
3 lžíce moučkového cukru
1 skořicový cukr
Čas přípravy
90 minut
Postup
Osolenou mouku zaděláme směsí, kterou připravíme rozšleháním vody, oleje, žloutku a smetany. Těsto zpracujeme nejprve nožem a pak rukama za častého podsypávání, aby se nelepilo. Necháme v teple půl hodiny odpočinout, pak těsto vyválíme na velké utěrce a rukama vytahujeme., aby bylo tenké. Povrch pokapeme rozehřátým máslem, posypeme 4 lžícemi strouhanky, rozložíme vypeckované višně, posypeme zbytkem strouhanky, ořechy, moučkovým a skořicovým cukrem. Závin svineme a přeneseme na pomaštěný plech. Potřeme žloutkem nebo tukem a pečeme při 180°C asi půl hodiny dozlatova. V průběhu pečení můžeme povrch ještě pomastit.
Podobné recepty:
Medovníkové řezy ,
Cukrové motánky,
Banánová bábovka,
Exkluzívní sušenky pro psy,
Podmáslová bábovka,
Maková po babičce,
Vrstvená bábovka s tvarohem,
Olejová buchta (jako třená),
Likérová bábovka,
Jahodový koláč,
Rozpeky,
Tvarohová roláda s hruškami,
Tangové řezy,
Meruňkový koláč,
Medová bábovka s jablky,
Korunové koláčky,
Čokoládové muffiny,
Sypaná buchta,
Kokosový studený dort ,
Babiččin perník,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.