Churros (čurros)
Ingredience
100 g skořicového cukru
slunečnicový olej na smažení
Čas přípravy
60 minut
Postup
Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta. Necháme tak 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zapracujeme. Těsto musí být hladké.Těsto přendáme na vál a tvarujeme šneky, které smažíme ve vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. Podáváme s horkou čokoládou nebo silnou kávou.
Podobné recepty:
Čokoládová bábovka s hruškami,
Tvarohový srnčí hřbet,
Meruňkový chlebíček,
Šlehačková buchta,
Jablkové řezy,
Pudinkové řezy od Kamily,
Kávové muffiny,
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ,
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Bramborové řezy,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Podmáslová bábovka,
Tažená kynutá buchta,
Tvarohovo-višňový závin,
Střecha z Be-be sušenek,
Mazanec - bábovka,
Ořechové mufinky ,
Podmáslová bábovka,
Rychlá bábovka s olejem,
Jablkové řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.