Perník
Ingredience
2 hrnky (o objemu 200ml)
polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku cukru krupice
2 hrnky mléka
půl hrnku oleje
2 vejce
2 polévkové lžíce kakaa
1 balíček prášku do perníku
polovinu kypřícího prášku
hrubou mouku na vysypání remosky
Postup
Všechny suroviny dejte do mísy a důkladně promíchejte. Těsto vlijte do remosky vymazané tukem a vysypané moukou. Pečte zvolna 40-45 min. Pro slavnostní příležitosti můžete perník po zchladnutí ozdobit ovocem a šlehačkou nebo polít čokoládovou polevou.
Podobné recepty:
Šlehačková bábovka 1,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Sváteční vařená bábovka,
Bramborové taštičky s povidly,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Sladký chlebíček,
Binenštych,
Skorojogobella,
Skořicová hrnková bábovka,
Rozpeky,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Rýžový pudink se skořicí,
Laciná Václavova bábovka,
Meruňkový chlebíček,
Jablkový koláč s griliáží,
Likérová bábovka,
Jablečné řezy,
Be-be roláda,
Podzimní koláč,
Třená klasika,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.