Bábovka čertíka Bertíka
Ingredience
3 vejce
140 g másla
140 g cukru
180 g polohrubé mouky
1 šálek mléka (200 ml)
0,75 sáčku prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra
1 vanilkový cukr
hrst rozinek a mandlí
Postup
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a vmícháme lehce do těsta.
Nakonec přidáme rozinky a loupané, opražené a nakrájené mandle.
Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, později oheň zvětšíme. Pečeme celkem asi 45 minut.
Upečenou bábovku vyklopíme na podnos a posypeme cukrem.
Podobné recepty:
Cuketová povidla,
Kakaová roláda s tvarohem,
Bábovka s jablky a skořicí,
Jablečné řezy,
Bábovka mnoha chutí,
Bílkový chlebíček s kokosem,
Vánoční perník,
Koláč líné hospodyně,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Jablkové řezy,
Jahodové srdce,
Bláznivý perník,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Bábovka mnoha chutí,
Tatrankové řezy,
Višňové žaluzie,
Moučník s ořechovou krustou,
Pudinkové kostky od Irči,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Tvarohový koláč (nízkokalorický),
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.