Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
3 vejce
6 lžic mléka
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžička mleté skořice
3 středně velká jablka
1/2 prášku do pečiva
Postup
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.
Podobné recepty:
Švestkový koláč se skořicí,
Obrácený koláč,
Ananasová bábovka s kokosem,
Ananasové řezy s kokosem,
Tatrankové řezy,
Olejovka s jablíčkem,
Moučník Pavlína,
Jogurtovo-jablkové řezy,
Bábovka povidlovník,
Povidlový koláč s mandlemi,
Ovocný koláč od Pidly,
Bábovka z majonézy,
Celozrnný žitný perník,
Voňaví zajíčci,
Čokomejlovky,
Švestková bábovka,
Křehké ořechové čtverečky sledovou polevou ,
Vanilkové řezy Vysočina,
Minimuffky z belešníku,
Mrkvové minisušenky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.