Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
3 vejce
6 lžic mléka
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžička mleté skořice
3 středně velká jablka
1/2 prášku do pečiva
Postup
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.
Podobné recepty:
Jednoduchý perník,
Manželské šplhnutí,
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ,
Prosedlá buchta,
Bábovka z pudinku,
Kokosový studený dort ,
Bramborové šátečky,
Mřížkový koláč s jablky,
Křehký mřížkový koláč,
Kynuté rohlíčky s tvarohem,
Legionářské řezy,
Bleskový koláč s jablky,
Celozrnné muffiny,
Cuketová bábovka,
Koláč z cukety,
Vanilkové řezy Vysočina,
Americký koláč,
Čokoládový dezert pokušení ,
Podmáslová bábovka,
Plundry,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.