Bábovka s jablky a skořicí
Ingredience
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
3 vejce
6 lžic mléka
4 lžíce rostlinného oleje
1 lžička mleté skořice
3 středně velká jablka
1/2 prášku do pečiva
Postup
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme vrchovatou lžičku skořice a zašleháme. Pak přidáme olej, mléko a všechno společně vyšleháme. Po částech do hmoty zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na kostičky pokrájená oloupaná jablka. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 170°C a pomalu dopečeme, asi 40 minut.
Podobné recepty:
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Jidáše,
Mřížkový koláč s marmeládou,
Linecký strouhaný koláč,
Ovocný moučník pro začátečníky,
Křehké makové rohlíčky,
Kynutá čokoládová bábovka,
Kynutý jablečný závin,
Nebeská Máňa,
Tvarohová buchta od Jitule,
Drobenková buchta,
Jahodový moučník,
Ovocný koláč,
Tvarohovo-višňový závin,
Pudinkové be-be řezy,
Piškotová roláda,
Řezy raffaelo,
Domažlický koláč ,
Kefírové lívanečky,
Čokomejlovky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.