Bílková bábovka s ovocem
Ingredience
7 bílků (210 g)
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
90 g másla
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička citronové kůry
sušené ovoce (švestky, meruňky, rozinky, třešně, ...)
Postup
Sušené ovoce propereme ve vodě a zalijeme rumem nebo černým čajem a necháme několik hodin nabobtnat. Pak scedíme a okapané překrájíme na menší kousky.
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Vařečkou vmícháme vlahé rozpuštěné máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ovoce promícháme s lžící mouky a vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a ve vyhřáté troubě upečeme (190°C, 35-40 minut).
Podobné recepty:
Žloutkové řezy,
Švestkový koláč s mandlemi,
Rychlý švestkový koláč,
Vánoční tvarohová štola,
Nebe v hubě,
Osvěžující tvarohový koláč,
Bábovka z cukety,
Jogurtová bomba s piškoty, perníkem a ovocem,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Muffiny kávové s mascarpone,
Frgále hruškové,
Bábovka která se vždy povede ,
Mazanec - bábovka,
Šimláky z Polabí,
Ananasová bábovka,
Ořechové rohlíčky,
Miňonková bábovka,
Lískooříškové řezy,
Kolednické koláče,
Čokoládová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.