Čokomejlovky
Ingredience
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 g másla
200 g čokolády
1 lžíce rumu
250 g tvarohu
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
Postup
Máslo s rozlámanou čokoládou dáme do kastrůlku a necháme roztavit.
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny.
Přidáme vlažné máslo s čokoládou, tvaroh, rum a znovu prošleháme na hladkou hmotu.
Pak přes sítko přisypeme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a vařečkou vmícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, buď jedné velké nebo do dvou menších.
Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme (170°C, cca 50-60 minut).
Necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme a zlehka pocukrujeme.
Můžeme podávat s kopečkem ušlehané smetany.
Podobné recepty:
Zajíc celý perníkový,
Mrkvová bábovka,
Babiččin perník,
Cuketová bábovka,
Mřížkový koláč s jablky,
Jogurtová bábovka,
Vánočka s pudinkem,
Vánočka,
Tažený závin,
Vanilkové šneky,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Bábovka od staré tety,
Tvarohová štola,
Bábovka s jablky a skořicí,
Křupavé ovesné placičky,
Listové mašličky,
Celozrnný žitný perník,
Tvarohový dort,
Mandlovo-čokoládové čtverečky,
Čtvercový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.