Kropenatá bábovka

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vejce
250 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 g vody
100 g oleje
šťáva a kůra ze dvou citronů
čokofloky
lžička hladké mouky

Postup

Vlažnou vodu, olej a citronovou šťávu smícháme.

Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh. Zašleháme žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pak přilijeme tekutiny a krátce zašleháme. Nakonec vmícháme čokofloky, které jsem promíchali s hladkou moukou

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, cca 40 minut). Zkoušíme špejlí.

Hotovou bábovku můžeme polít čokoládovou polevou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 17:16:12 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři