Osvěžující letní bábovka
Ingredience
500 g tvarohu
120 g změklého másla
200 moučkového cukru
400 ml mléka
1 sáček želatiny (20 g)
dětské piškoty
hrst borůvek
Postup
Želatinu vsypeme do 200 ml mléka a necháme 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí, ne až k bodu varu, nesmí vařit. Odstavíme.
Do mixéru nalijeme zbylých 200 ml mléka, teplé mléko se želatinou, cukr a změklé máslo. Rozmixujeme a pak po částech přidáváme tvaroh. Všechno rozmixujeme dohladka.
Bábovkovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno nasypeme trochu borůvek. Zalijeme trochou rozmixované hmoty, naskládáme piškoty, posypeme borůvkami a tak pokračujeme do vypotřebování. Poslední vrstva jsou piškoty.
Formu umístíme do ledničky a bábovku necháme několik hodin ztuhnout.
Formu i s obsahem ponoříme na chvilku do hodně horké vody, bábovku vyklopíme na talíř a dáme znovu na chvíli do ledničky (horká voda způsobí změknutí povrchu který se trochu rozteče, ale v ledničce zase ztuhne).
Podobné recepty:
Buchta z učebnice,
Tvarohový srnčí hřbet,
Tvarohové koláčky,
Kynutý kakaový závin,
Mandlová symfonie,
Domažlický koláč ,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Jablkový koláč ,
Muffiny s čokoládou,
Bramborové šátečky,
Jablkový koláč s griliáží,
Křehký mřížkový koláč,
Buchta Majka,
Podzimní koláč,
Karamelová bábovka,
Tvarohovo-jahodový dort,
Nepečený ovocný dort ,
Ovocný koláč - rychlovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Jidáše,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.