Rýžový pudink se skořicí
Ingredience
200 g bílé rýže
1 l mléka
200 ml vody
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce cukru krupice
2 lžíce másla
švestky a hrušky
půl lžičky mleté skořice
špetka soli
Postup
Do hrnku nalijeme 200 ml mléka, zbytek do většího hrnce spolu s vodou a zahříváme. Rýži na sítku propereme v horké vodě, necháme okapat, nasypeme do horkého mléka v hrnci a za občasného míchání vaříme do změknutí. Trvá to asi 25 minut, ke konci vaření vznikne hustá kaše. V hrnku s mlékem rozmícháme vanilkový cukr a oba pudinky. Až je rýže měkká (zjistíme ochutnáním), přilijeme do hrnce obsah hrnku, přidáme cukru podle chuti, máslo, skořici a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Odstavíme. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou folií. Na dno urovnáme trochu pudinkové rýže, naskládáme ovoce, přikryjeme další vrstvou rýžovo-pudinkové kaše, znovu ovoce a přikryjeme zbytkem. Povrch uhladíme, necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Ztuhlý vychlazený dezert vyklopíme, sloupneme folii, lehce poprášíme skořicí a nakrájíme na porce.
Podobné recepty:
Ořechovo-karamelové řezy,
Borůvkový koláč,
Anglické suchárky,
Stříhané buchty,
Tvarohová bábovka s pudinkem,
Bábovka Margotka,
Tvarohové muffiny,
Jablkový chlebíček,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Brusinková bábovka,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Ořechová olejová buchta ,
Listové mašličky,
Mrkvové minisušenky,
Tvarohový dort,
Jablkový koláč ,
Kakaová roláda s tvarohem,
Pudinková bábovka,
Kynutý jablečný závin,
Karamelová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.