Rýžový pudink se skořicí
Ingredience
200 g bílé rýže
1 l mléka
200 ml vody
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce cukru krupice
2 lžíce másla
švestky a hrušky
půl lžičky mleté skořice
špetka soli
Postup
Do hrnku nalijeme 200 ml mléka, zbytek do většího hrnce spolu s vodou a zahříváme. Rýži na sítku propereme v horké vodě, necháme okapat, nasypeme do horkého mléka v hrnci a za občasného míchání vaříme do změknutí. Trvá to asi 25 minut, ke konci vaření vznikne hustá kaše. V hrnku s mlékem rozmícháme vanilkový cukr a oba pudinky. Až je rýže měkká (zjistíme ochutnáním), přilijeme do hrnce obsah hrnku, přidáme cukru podle chuti, máslo, skořici a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Odstavíme. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou folií. Na dno urovnáme trochu pudinkové rýže, naskládáme ovoce, přikryjeme další vrstvou rýžovo-pudinkové kaše, znovu ovoce a přikryjeme zbytkem. Povrch uhladíme, necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Ztuhlý vychlazený dezert vyklopíme, sloupneme folii, lehce poprášíme skořicí a nakrájíme na porce.
Podobné recepty:
Litý koláč s tvarohem,
Perník z pekárny,
Motýlci z kynutého těsta,
Meruňkový táč,
Kokosovo-čokoládová bábovka,
Křupavé ovesné placičky,
Osvěžující tvarohový koláč,
Pletence tří chutí,
Staročeská vánočka ,
Božský perník,
Prosedlá buchta,
Jahodové řezy,
Tvarohové řezy z dvojího těsta ,
Nugátový závin ,
Jahodová Charlotte,
Tvarohové miništoličky,
Domácí marlenka,
Kakaová roláda s tvarohem ,
Jemelínský makovec,
Mrkvový koláč,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.