Rýžový pudink se skořicí

Hodnocení receptu

Ingredience

200 g bílé rýže
1 l mléka
200 ml vody
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce cukru krupice
2 lžíce másla
švestky a hrušky
půl lžičky mleté skořice
špetka soli

Postup

Do hrnku nalijeme 200 ml mléka, zbytek do většího hrnce spolu s vodou a zahříváme. Rýži na sítku propereme v horké vodě, necháme okapat, nasypeme do horkého mléka v hrnci a za občasného míchání vaříme do změknutí. Trvá to asi 25 minut, ke konci vaření vznikne hustá kaše. V hrnku s mlékem rozmícháme vanilkový cukr a oba pudinky. Až je rýže měkká (zjistíme ochutnáním), přilijeme do hrnce obsah hrnku, přidáme cukru podle chuti, máslo, skořici a za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Odstavíme. Bábovkovou formu vyložíme potravinářskou folií. Na dno urovnáme trochu pudinkové rýže, naskládáme ovoce, přikryjeme další vrstvou rýžovo-pudinkové kaše, znovu ovoce a přikryjeme zbytkem. Povrch uhladíme, necháme vychladnout a uložíme do ledničky. Ztuhlý vychlazený dezert vyklopíme, sloupneme folii, lehce poprášíme skořicí a nakrájíme na porce.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 17:47:49 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři