Zlatá rybka
Ingredience
těsto: 250 g hery
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
dále: trochu meruňkové marmelády
falešný marcipán obarvený nažluto
prachové barvy (potravinářské)
Postup
Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně vešleháme tvaroh. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.
Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.
Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.
Prachovými barvami rybku dostínujeme.
Podobné recepty:
Prosedlá buchta,
Meruňkový koláč s tvarohem,
Koláč s cuketovými povidly,
Rychlá čokooříšková buchta,
Šlehačková bábovka 1,
Koláč s cuketovými povidly,
Perníková bábovka,
Maková stopadesátka,
Maková stopadesátka,
Ořechové řezy se žloutkovou polevou ,
Krém na sušenky BE-BE,
Sladký bochánek z pekárny,
Nutellová bábovka,
Mazanec - bábovka,
Podzimní koláč,
Papouškové řezy,
Pudinková bábovka,
Medová bábovka,
Růžičky s tvarohovou náplní,
Bábovka z majonézy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.