Zlatá rybka

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 250 g hery
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
250 g tvarohu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
dále: trochu meruňkové marmelády
falešný marcipán obarvený nažluto
prachové barvy (potravinářské)

Postup

Do mísy dáme cukr, celá vejce a změklý tuk. Elektrickým šlehačem rozšleháme a pak postupně vešleháme tvaroh. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a krátce zašleháme.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.

Marmeládu rozvaříme s trochou vody a potřeme jí vychladlou upečenou rybu.

Marcipán rozválíme natenko, přehodíme přes rybu a opatrně přitlačíme tak, aby kopíroval její tvar. Přebytky odkrojíme ve vzálenosti asi 1 cm od ryby a okraj zasuneme pod ni.

Kousek marcipánu obarvíme nazeleno a přilepíme oko.

Prachovými barvami rybku dostínujeme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 18:04:44 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři