Chlebánky

Hodnocení receptu

Ingredience

2 krajíce staršího chleba
1/4 l studené vody
500 g hladké mouky (nebo 300 g hladké a 200 g celozrnné pšeničné)
1,5 lžičky soli
0,5 lžíce cukru
1,5 lžíce oleje
1/4 l vlažné vody
25 g droždí

Postup

Chléb rozdrobíme do studené vody, rozmixujeme a necháme chvíli stát. Z vody, cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, rozmixovaný chléb a vypracujeme těsto (možno použít domácí pekárnu). Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části (měla jsem jich 16) a zformujeme bochánky. Na plechu necháme ještě chvíli kynout, potřeme vodou, posypeme kmínem, příp. solí a upečeme (asi 30 minut při 180 - 200°C).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:23:43 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři