Chlebánky
Ingredience
2 krajíce staršího chleba
1/4 l studené vody
500 g hladké mouky (nebo 300 g hladké a 200 g celozrnné pšeničné)
1,5 lžičky soli
0,5 lžíce cukru
1,5 lžíce oleje
1/4 l vlažné vody
25 g droždí
Postup
Chléb rozdrobíme do studené vody, rozmixujeme a necháme chvíli stát. Z vody, cukru a droždí připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, rozmixovaný chléb a vypracujeme těsto (možno použít domácí pekárnu). Je-li řídké, přidáme trochu mouky. Necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části (měla jsem jich 16) a zformujeme bochánky. Na plechu necháme ještě chvíli kynout, potřeme vodou, posypeme kmínem, příp. solí a upečeme (asi 30 minut při 180 - 200°C).
Podobné recepty:
Francouzské bagety,
Celozrnné dalamánky sezamové,
Sádlové rohlíky,
Obyčejné domácí rohlíky,
Rohlíky s otrubami,
Kukuřičné rohlíky,
Plněné rohlíky,
Křupavé dalamánky,
Špaldové rohlíky se salámem,
Rohlíky z pekárny,
Margarita se semínky,
Sýrové rohlíky s kečupem,
Barevné krucánky,
Bylinkové housky,
Houstičky,
Otrubové rohlíky,
Rohlíky částečně celozrnné,
Chlebánky,
Podmáslové rohlíky,
Bílé bagety,
další recepty z kategorie Pečivo
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.