Kari rybka
Ingredience
rybí filety (nejlépe pangasius)
citronová šťáva
sůl
drcený kmín
1 lžička kari koření
250 ml smetany na vaření
1 rovná lžíce hladké mouky
1 cibule
olej
Postup
Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak je osušíme a z obou stran osolíme a okmínujeme. Překrájíme je na menší kousky a z obou stran prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme z pánve a ve výpeku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kari, mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody, rozmícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Je-li třeba, můžeme ještě přidat vodu. Pak do omáčky vložíme opečené ryby a pod pokličkou asi 5 minut společně podusíme.
Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Česnekový pangasius na cibuli,
Velké krevety s rýží ,
Pstruh na másle se šalvějí,
Filé na cibuli a slanině,
Rybí filé po ďábelsku,
Tuňák v jarním těstíčku ,
Zlatá rybka slaná,
Pangasius na zelenině,
Kapřík v kabátku,
Pstruzi na bazalce,
Vánoční kapr bez smažení,
Steak z tuňáka,
Smažené rybky,
Pstruh na rozmarýnu,
Smažený pangasius,
Ryba na řecký způsob,
Pangasius v žampionech,
Ryba s hořčicí,
Kapr na hořčici,
Rybí filety s těstovinami,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.