Kari rybka

Hodnocení receptu

Ingredience

rybí filety (nejlépe pangasius)
citronová šťáva
sůl
drcený kmín
1 lžička kari koření
250 ml smetany na vaření
1 rovná lžíce hladké mouky
1 cibule
olej

Postup

Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak je osušíme a z obou stran osolíme a okmínujeme. Překrájíme je na menší kousky a z obou stran prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme z pánve a ve výpeku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kari, mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody, rozmícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Je-li třeba, můžeme ještě přidat vodu. Pak do omáčky vložíme opečené ryby a pod pokličkou asi 5 minut společně podusíme.
Podáváme s rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:05:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři