Pstruh s jogurtovou pěnou

Hodnocení receptu

Ingredience

4 pstruzi
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
40 g másla
150 g bílého jogurtu
několik lístků čerstvé bazalky
sůl
mletý pepř
olej
citron na ozdobu

Postup

Pstruhy omyjeme a osušíme. Zvenku i uvnitř osolíme a opepříme. Obalíme v mouce.

Na pánvi rozehřejem olej. Při střední teplotě pstruhy usmažíme z každé strany 6 minut (až je kůže hnědá a křupavá). Ryby vyndané z pánve skladujeme v troubě vyhřáté na 100°C.

V malém hrnci rozmícháme celá vejce s hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Hrnec vložíme do většího hrnce s horkou (ne vařící) vodou, přidáme rozpuštěné máslo a jogurt. Ručním šlehačem šleháme, dokud nevznikne hustá krémová nadýchaná pěna. Nakonec do ní vmícháme na jemné proužky pokrájené bazalkové listy.

Pstruhy podáváme s pěnou, čtvrtkou citronu a vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:24:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři