Těstoviny s rybím špenátem
Ingredience
400 g těstovin
400 g mraženého špenátu (protlak nebo sekaný - ten je lepší)
300 g pangasia
250 g tyčinek surimi
80 g anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
150 ml zakysané smetany
80 g tvrdého sýra
2 lžíce oleje
Postup
Rozmraženou rybu důkladně osušíme papírovými ubrousky, aby vsákly co nejvíc vody, a pokrájíme na drobné kostičky, cca 4-5 mm.
Cibuli a slaninu nakrájíme na velmi jemno.
Na oleji osmažíme společně slaninu s cibulí dozlatova. Přidáme pangasa a opečeme. Pokud ještě pustí vodu, necháme ji vydusit.
Přidáme rozmražený špenát a společně chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem podle chuti.
Špenát smícháme s uvařenými scezenými těstovinami a ke směsi přimícháme i smetanu.
Zapékací misku vytřeme kouskem másla (nebo olejem) a rozložíme do ní polovinu směsi. Naskládáme na ni tyčinky a zarovnáme zbytkem. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 20-25 minut.
Podobné recepty:
Ryba s hořčicí,
Kapr s hořčicí v sýrovém těstíčku,
Smažené rybí filé,
Pangasius po mlynářsku,
Kapřík v kabátku,
Tuňákové brambory,
Pečený losos,
Krabí kremrole,
Rybí filé v těstíčku,
Pangasius v pivním těstíčku,
Lázeňské filé,
Pangasalát,
Pstruh po mlynářsku,
Pstruh na rozmarýnu,
Hlíva na rozmarýnu,
Treska smažená v mandlových lupíncích,
Filé v rajském kabátku,
Filé v páře se zeleninou,
Kari rybka,
Rybí rolky,
další recepty z kategorie Ryby, mořské plody
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.